Hivatalos fotókon az Opel Insignia OPC kombi

Vágólapra másolva!
Nem sokkal a négyajtós változat után az Insignia kombi is megkapta az Opel OPC csomagját. A műszaki alapok változatlanok maradtak.
Vágólapra másolva!

Nem késlekedett sokáig az Opel az Insignia kombi OPC változatának bemutatásával, nem sokkal a négyajtós után a praktikusabb puttonyos változatról is megérkeztek a hivatalos képek és adatok. Szerényen az Audi S4 Avant és a BMW 335i Touring alternatívájának szánja az Opel az új modellt, amelynek műszaki alapjai természetesen azonosak a négyajtós változatéval.

Ennek megfelelően összkerékhajtás és egy 2,8 literes, V6-os duplaturbós motor került a kombiba, 325 lóerős teljesítménnyel és 435 Nm-es csúcsnyomatékkal. Hatfokozatú kézi váltó kapcsolódik a blokkhoz, a stabilitásról pedig az Opel eLSD névre keresztelt, elektronikusan vezérelt, részlegesen önzáró differenciálműve gondoskodik.

A négyajtósnál két tizeddel lassabban, 6,5 másodperc alatt éri el a százas tempót a kombi, mely ugyanazokat a felfüggesztéseket és fékeket kapta, mint a limuzin. Hasonlóak a külső módosítások is, elöl és hátul is újak a lökhárítók, bent megvannak a sportülések, a kombinak azonban mintha a limuzinnál is jobban álln a sportcsomag. Értékesítése ősszel kezdődik.



(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)