Megmutatta nürburgringi versenyautóját a Lexus

Vágólapra másolva!
Zsinórban másodszor indul a nürburgringi 24 óráson a Lexus. Idénre új festést kapott a még mindig csak tanulmányként létező LF-A szupersportkocsi.
Vágólapra másolva!

Tapasztalatszerzésre használja fel a nürburgringi 24 órás versenyt a Lexus, amelynek idén másodszor vág neki az LF-A szupersportkocsival. Az autó még mindig csak tanulmány, hivatalos döntés nem született róla, bár rendszeres versenyeztetése arra utal, hogy komolyan számol vele a Toyota prémiummárkája.

Ugyanazzal a céllal indítja a Lexus az LF-A-t, mint tavaly, abban bíznak a mérnökök, hogy esetleg több apró hibára is fény derül, amelyeket a leendő szériaváltozaton ki tudnak javítani. Az LF-A a Division 2 SP8 kategóriában fog versenyezni a GAZOO Racing színeiben, a versenyre 4,8 literes V10-es motorral szerelik fel, amelynek csúcsteljesítménye több mint 500 lóerő. Apró változás a leendő szériaváltozathoz képest, hogy a sportkocsiba bukókeretet és speciális üzemanyagtankot építettek be, karosszériája karbonszálas erősítéssel készült.

Az idei nürburgringi 24 órás versenyen az [origo] autó egy munkatársa, Vida János is rajthoz áll szombaton egy speciálisan felkészített BMW 120d versenyautóval.