Toyota-hibridekkel jöhet a Subaru

Vágólapra másolva!
Két-három éven belül új hibrid modellel jelenne meg a piacon a Subaru. Valószínűleg a Toyotától kölcsönöznék a technológiát.
Vágólapra másolva!

Eddig nem éppen környezettudatos autók gyártásáról volt híres a Subaru, a gyakorlat azonban hamarosan változhat. A márka anyacége, a Fuji Heavy Industries új terveket fogalmazott meg, amelyek értelmében egy hibriddel és egy sor takarékos dízellel jelenne meg a piacon a Subaru. Pontos időpontot nem határoztak meg a bevezetéssel kapcsolatban, a vezérigazgató Mori Ikuo annyit mondott a Bloombergnek, az újdonságokra a következő két-három évben lehet számítani.

Hibrid forrásként a Toyota meglévő technológiáját használhatja a Subaru, hiszen a japán gyárnak 16 százalékos tulajdonrésze van a Fuji Heavy Industriesben és a két márka már egyébként is együttműködik egy sportkocsi kifejlesztésében.

Egyelőre bizonytalan, hogy a hibrid hajtásláncot hogy egyeztetné össze összkerékhajtású filozófiájával a Subaru. Egyes vélemények szerint a mérnökök úgy oldanák fel az ellentétet, hogy az elektromotor a hátsó kerekeket, a hagyományos benzines blokk pedig az elsőket hajtaná. Megoldás lehet az is, ha benzines generátorral táplált elektromotorok kerülnek mindkét tengelyre, ez azonban drága és súlykérdéseket is felvetne.