Környezetbarát Touareg készült

Vágólapra másolva!
Jövőre jelenik meg a Volkswagen Touareg benzines hibrid változata, de előtte a gyár piacra dobja a turbódízel V6-os motorral ellátott BlueMotion kivitelt.
Vágólapra másolva!

A szerény étvágyú modellekből álló BlueMotion-család legújabb tagja tíz százalékkal kevesebb gázolajat fal, mint a hagyományos változat. A gyár szerint a 168 kW (225 LE) teljesítményű Touareg TDI BlueMotion átlagfogyasztása 8,3 l/100 km, amit alacsonyabb ellenállású kerekek bevetésével, kisebb súrlódást biztosító motorikus alkatrészek beépítésével és az autó 25 milliméteres leültetésével értek el.
Az eredmény azért is figyelemre méltó, mert a jövőre érkező hibridénél is jobb, annak a prototípusa ugyanis 9 litert fogyaszt százon. Felmerülhet a kérdés, hogy mi értelme a hibrid piacra dobásának, a válasz pedig a két autó teljesítményében keresendő. Míg a turbódízel modell 225 lóerős, a hibrid jóval izmosabb, összesen 374 lóerős lesz. Ugyanakkor a dízel mellett szólhat, hogy 50 450 eurós árával várhatóan olcsóbb lesz a hibridnél, amely akár 55 ezerbe is kerülhet.