Elektromos R8 az Auditól

Vágólapra másolva!
Német lapinformációk szerint két meglepetéssel is készül a Frankfurti Autószalonra az Audi. Jön az R8 Spyder, illetve a szupersportkocsi elektromos változata.
Vágólapra másolva!

Noha a Frankfurti Autószalon csak szeptemberben nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, folyamatosan érkeznek a pletykák a várható premierekről. Tekintettel a hazai pályára, a német gyártóktól is igazi invázió várható, az auto, motor und sport szerint az Audi az eddig bejelentettek mellett újabb két újdonságot állít ki.

Biztosan jön az A5 Sportback, valószínű az új A8 leleplezése, mellettük két R8-újdonság is feltűnik majd a standon. Egyik közülük a régóta várt nyitott tetős kivitel, a Spyder, a másik viszont igazi meglepetés: úgy tűnik, a Tesla sikereit látva az ingolstadtiak is rászánták magukat egy elektromos sportkocsi elkészítésére, az R8 e-Version természetesen csak tanulmányként mutatkozik be.

Arról nincs információja a németeknek, hogy teljesen elektromos hajtáslánc, vagy esetleg egy belső égésű motorral kombinált rendszer kerül az autóba, erről csak később ad ki hivatalos közlemény az Audi. Ami a Spydert illeti, hagyományos vászontetőt kap, a 4,2 literes, 420 lóerős, illetve az 5,2 literes, 525 lóerős V10-es motorral is elérhető lesz. Értékesítése 2010 első negyedévében kezdődik.