Visszatérhet a Ford Capri

Vágólapra másolva!
Angliából érkezett hírek szerint a Ford valóra váltja régóta dédelgetett tervét, és újjáéleszti a Caprit. A Focus háromajtós változata lehet az új sportmodell.
Vágólapra másolva!

Kifogyhatatlanok pletykákból és találgatásokból a brit lapok, az Auto Express legutóbb arról írt, hogy a Ford feltámasztaná az egykor legendás Caprit. 1986 óta nem forgalmaz ilyen néven autót a Ford, talán nem is hiába érzi úgy, hogy itt az ideje a visszatérésnek.

Korábban is tervezgette már a márka, hogy újra életet lehel a Capriba, a 2003-as Visos tanulmány is félig-meddig ezzel a céllal készült. Mégsem történt semmi, és igazából most sem teljesen új modellként térne vissza az elnevezés: a tervek szerint az új Focus háromajtós kivitelét hívnák Caprinak.

Főleg a Volkswagen Sciroccóra és az új Renault Mégane kupéra lenne válasz a Capri, melynek utasteréből a jól ismert Ford-arculat köszönne vissza. Motorkínálata sem lenne különleges, a Ford jól ismert blokkjai kerülhetnek a géptető alá, bár az Auto Express szerint szó lehet duplakuplungos váltó bevetéséről. Amennyiben igazak a hírek, valamelyik 2010-es autószalonon tűnhet fel az új Capri.