Hivatalos fotók az álcázott BMW X1-ről

Vágólapra másolva!
Hivatalos fotókat közölt a még idén bemutatkozó új kompakt SUV-járól a BMW. Az X1-ről várhatóan a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, de addig is meg lehet tekinteni enyhén álcázott formában.
Vágólapra másolva!

A BMW szokatlan dologra szánta el magát, ugyanis hivatalos fotókat bocsátottak ki az álcázott BMW X1-ről.

A bajorok legkisebb SUV-járól eddig csak egy elmosódott, igaz a teljesen leplezetlen autót ábrázoló kép állt rendelkezésre, de most itt az álcázott változat. Ahogy azt akkor megjegyeztük és az új fotókon is jól látható, az autó szinte alig változott valamit a tavalyi Párizsi Autószalonon bemutatott X1-tanulmányhoz képest.

Szerencsére nem vitték túlzásba az autó vonalainak az elrejtését, így teljesen fedetlenül hagyták az autó hűtőrácsát, a sportos lökhárítóit. Ugyan a fekete-fehér borítás kissé nehezen kivehető az autó lámpáinak formája, az is jellegzetesen bmw-s, hasonlít például a nemrégiben bemutatott 5 GT fényszóróira is.

Az X1 műszaki alapjait az 1-es és 3-as sorozat adja, mindkét modellcsaládból kap alkatrészeket. Alapvetően az egyesre épül, de a hasmagasságát jelentősen megemelték, és megkapta a hármasból már ismert xDrive összkerékhajtási rendszert.

Forrás: [origo]

A képre kattintva megnézheti az BMW X1-es galériáját!


Előzetesen hat motort ígérnek, ebből három dízel. Az xDrive18d-t egy 177 lóerős xDrive20d verzió követ, de kapható lesz a 204 lóerős xDrive23d is. A benzines kínálatban a 18i lesz az alapmotor, amelyet egy kétliteres követhet, de a hírek szerint lesz 28i is.

A kompakt SUV piacra betörni vágyó X1-nek olyan ellenfelekkel kell majd szembenéznie, mint a Toyota RAV4 vagy a Honda CR-V. Várhatóan a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó modellből évente százezer darabot gyártanak, az ára pedig nem meglepő módon jóval több lehet, mint az 1-es BMW-ké.