Vágólapra másolva!
Friss hírek szerint a Lexus csak limitált szériát készít szupersportkocsijából, az LF-A-ból. 500 darabbal kell beérnie a világnak.
Vágólapra másolva!

Várhatóan az októberi Tokiói Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek a Lexus LF-A szériaváltozata, a szupersportkocsi fejlesztése az utolsó stádiumban tart. Tavaly és idén is indult a nürburgringi 24 órás versenyen, piaci debütálása szinte biztosra vehető, elképzelhető azonban, hogy limitált szériával kell beérnie a világnak.

Friss hírek szerint a Toyota luxusmárkája azt fontolgatja, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet miatt csak 500 darabot készít az autóból, a gyártást pedig akkor futtatja fel ismét, ha az érdeklődés különösen nagy lesz a folytatás iránt. 150 darab jobbkormányos kivitelben készülne, vagyis az amerikai és az európai piac döntő többségének 350 LF-A-n kell majd osztoznia.

Akár 550 lóerőre hangolt, ötliteres V10-es is kerülhet a sportkocsiba, végsebessége 350 km/óra körül alakul ebben az esetben. Csak kiváltságosok büszkélkedhetnek majd vele, ára kétszázezer dollár felett lesz.

Fotó: Gulyás Péter [origo]
Fotó: Gulyás Péter [origo]