Mégis jöhet az olcsó Porsche-roadster

Vágólapra másolva!
Korábban ugyan arról beszélt a Porsche, hogy nem készít olcsó belépőmodellt, azonban a német sajtó szerint a kis roadsterről még nem mondott le a gyár.
Vágólapra másolva!

A világgazdasági válság hatásai miatt nem volt meglepő, amikor Wolfgang Dürheimer fejlesztési igazgató nemrég arról beszélt, hogy a gyár nem készít a '60-as évek 914-eséhez hasonló olcsó belépőmodellt. Hiába azonban a határozott kijelentés, a német sajtó úgy tudja, mégis lehet valami az olcsó roadsterből.

Az autó alapja ugyanaz lehet, amelyre a Volkswagen Bluesport tanulmány épül, ami logikus is, hiszen a két márka éppen most készül szorosabbra fűzni kapcsolatát. Michael Macht Porsche-termékmenedzser az Automobilwoche című magazinnak azt mondta, az új sportkocsi ára 33-35 ezer euró között alakulhat. Az alkatrészek nagy része a Volkswagentől érkezhet, még a motorok is wolfsburgiak lehetnek. Macht elismeri, a jelenlegi kínálatba nem igazán illene be a modell, de ha úgy alakul, ez nem fogja visszatartani a Porschét a sorozatgyártástól.

Egyelőre az 1,4 literes, 170 lóerős TSI-benzinmotorról, illetve a 125 lóerős dízelről van szó, utóbbi azonban nem passzolna egy Porsche-emblémás modellbe. Ezer kiló lehet a benzinmotoros modell súlya, vezetési élményben állítólag a Porsche-hagyományokat idézi majd, arról viszont nincs hír, mikor jelenhet meg a piacon.