610 lóerős négyszögautó a Fornasaritól

Vágólapra másolva!
Az 1999-ben alapított olasz Fornasari futurisztikusan szögletes megjelenésű autót készített, ráadásul a 610 lóerős Racing Buggy-t le is akarja gyártani a kis cég.
Vágólapra másolva!

Az autó a Giuseppe Fornasari által alapított cég előző modelljének, az RR600 nevű sportautónak az alvázára épül és összkerékhajtású lesz. Bár az autó tulajdonképpen egy off-roadernek tűnik, a cég nem csak egy kis darabszámú luxusautónak képzeli el a Racing Buggy-t. Bár még csak képernyőn létezik a jármű, az olaszok állítják: szériagyártású luxusautónak szánják. Annyi biztos, hogy az autó után megfordulnának a járókelők, amelyről azonban még nem tudni, mikor és mennyi készül belőle. A Fornasari állítása szerint 80 ezer euróért kerül majd piacra.

Az autó maga elég méretes, 5,2 méter hosszú, 2,15 méter széles és 1,85 méter magas, valamint 1600 kilós. Ennek ellenére a gyártó szerint olyan gyorsan éri el álló helyzetből a 100 km/órás sebességet mint a Corvette ZR1, ami 3,8 másodperces időt jelent. Ehhez egy V8-as, hétliteres, 610 lóerős és 748 Nm-es csúcsnyomatékú GM-motor segíti hozzá. A kocsihoz hatfokozatú automata vagy manuális váltó lesz majd rendelhető.

Forrás: [origo]