Autószerelők versenyeznek az első Delphi-Start Autó Olimpián

Vágólapra másolva!
Idén májusban három fordulóval kezdődött meg az első Delphi-Start Autó Olimpia autószerelők részére, amelynek a döntőjét június 19-én Lengyelországban tartják. A verseny középpontjában a fékalkatrészek szerelése áll.
Vágólapra másolva!

Szerelők és műszaki középiskolák tanulói vettek részt az első Delphi - Start Autó Olimpián, amely 2009 májusában kezdődött az ország számos városában szervezett három fordulóval, míg a döntőt június 19-én Krosno-ban, Lengyelországban tartják. A versenyen több mint 80 szerelő és a műszaki középiskolákból érkezett 20 csapat vett részt.

A verseny középpontjában egy sokak által lenézett munkafolyamat állt, pedig a fékberendezés szerelése az egyik legfontosabb munka a biztonság szempontjából. Az autótulajdonosok többsége gondosan megválasztja a szervizt, ha közismerten technológia-igényes javításra van szükség, de a pl. futómű vagy fékjavításhoz szinte bármely szervizre rábízzák autójukat. Ez hibás felfogás, erre próbál rávilágítani ez a verseny is.

A csapatoknak egy rövid bemutató film megtekintése után egy járművön a lehető legjobb és leggyorsabb módon fékbetéteket és féktárcsákat kellett cserélniük. A pontozás az elért időeredmény és az esetleg elkövetett hibák alapján folyt - mindennek középpontjában a biztonság és az OE standardok álltak. A legfontosabb tehát a minőség és a hatékonyság, be kell tartani az autógyárak által megszabott folyamatok sorrendjét, de közben gyorsnak is kell lenni.

Forrás: [origo]

A versennyel a Delphi az ebben az évben elkezdett programját folytatja. A cég idén csatlakozott a Magyar Autószerelők Szövetségéhez, hogy erősebb kapcsolatot építsen ki az államilag irányított oktatási rendszerrel. A műszaki középiskolák bevonása a Delphi Olimpiára csak az első lépés e téren, a hazai középiskolákkal kialakított stratégiai együttműködés keretében emellett képzést is nyújt Magyarországon, illetve újabb lépcsőfokként speciális programokat kínál az egyetemek számára.