Háromhengeres motor az új Mercedes C osztályban

Vágólapra másolva!
Minden megoldásra nyitott a Mercedes, ha kínálata gazdaságosabbá tételéről van szó: a német gyár háromhengeres motorokat fejlesztene. 2012-re a paletta közel minden modellje elérhető lesz hibrid technológiával is.
Vágólapra másolva!

Kisebb motorokkal és hibrid opcióval érkezhetnek a jövő Mercedesei, Stuttgartban nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a kínálat gazdaságosabbá váljon. Két hazai rivális, a BMW és a Volkswagen már elkötelezte magát arra, hogy háromhengeres motorokat fejleszt ki, erre készülnek a Mercedes mérnökei is.

A németek már előálltak a benzin- és dízelmotorok előnyeit ötvöző DiesOtto-motorral, amelynek szériaérettségére néhány évet még várni kell. Hibrid hajtáslánc először az S osztályban és az ML szabadidőautóban rendelhető.

Thomas Weber fejlesztési igazgató az AutoWeeknek elárulta, hogy 2012-re a paletta már közel minden modellje elérhető lesz hibrid opcióval, néhány modell pedig háromhengeres blokkal is megvásárolható lesz. Ezek jóval könnyebbek a jelenleg használt négyhengereseknél, így jóval takarékosabbak lehetnek.

Jelenleg olyan partnert keres a Mercedes, amely segítene a háromhengeres motorok fejlesztésében, az újdonságok a smart fortwo-ban, az A és B osztály utódjában, de még az új generációs C osztályban is feltűnnek majd.