Szülinapi különkiadás a Ford Mustangból

Vágólapra másolva!
45 évvel az első Ford Mustang leleplezése után Lee Iacocca lerántotta a leplet a jubileum alkalmából készült különkiadásról.
Vágólapra másolva!

Lee Iacoccát a világ egyik legsikeresebb üzletembereként szokás emlegetni, karrierje elején a Fordnál dolgozott. Több modell tervezéséből is kivette a részét, köztük a legendás Mustang első szériájáért is felelős volt, ő maga is mutatta be 1964-ben a New York-i World Fair kiállításon.

45 év után újabb modellt leplezett le Iacocca, az aktuális generáció alapjaira épített különkiadás az Iacocca 45th Anniversary Edition nevet kapta. Stílusosan 45 darab készül az autóból, amely a dizájner-üzletember tiszteletére Iacocca ezüst fényezést kapott.

Közel két évig készült a különkiadás, Iacocca, a dizájner Michael Leone és a karosszéria-építő Gaffoglio Family Metalcrafters közösen dolgozott rajta. A projekt igazából nem más, mint az I Legacy nevű perszonalizációs program első képviselője, az autókat egy kaliforniai kereskedés árulja majd.

Jórészt kézi munkával készült a jubileumi Mustang, amely több különlegességgel is büszkélkedhet. Ilyenek a süllyesztett fényszórók, a döntött hűtőrács és a szériamodellnél alacsonyabb hasmagasság. 4,6 literes, 320 lóerős V8-assal, vagy ennek 400 lóerős kompresszoros változatával lesz elérhető, mindkét motorhoz ötfokozatú manuális váltó kapcsolódik. Jár az autóhoz a Ford Racing csomagja is, ez feszesebb rugókat és lengéscsillapítókat jelent.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A kabinba gyémántdíszítésű bőrkárpitozás, Iacocca által aláírt, a sorozatszámot is tartalmazó plakett, valamint alumínium ajtópanelek kerültek. Július elejétől vásárolható meg az egyedi Mustang a Galpin Ford kereskedésben.