Erősödik a BMW duplaturbós dízelmotorja

Vágólapra másolva!
Frissíti sokat dicsért, háromliteres duplaturbós dízelmotorját a BMW. A blokk teljesítménye 300 lóerő fölé ugrott, elsőként a hetes sorozatban debütál.
Vágólapra másolva!

Sokat eddig sem lehetett panaszkodni a BMW háromliteres, duplaturbós dízelmotorjára, a bajor gyár azonban még tovább tökéletesítette a blokkot. Nem csupán erősebb lett, hanem csúcsnyomatéka is nőtt, folyamatosan váltja le elődjét a teljes palettán. TwinPower Turbo névre keresztelték az új generációt, teljesítménye 286 helyett 306 lóerő 4400-as percenkénti fordulatszámnál, nyomatéka pedig kereken 600 Nm-re ugrott.

Ez 20 Nm-es növekedést jelent az aktuális generációhoz képest, de további változás, hogy míg eddig 1750-es percenkénti főtengely-fordulatszámnál adta le csúcsnyomatékát a motor, addig a jövőben erre már 1500-nál lehet számítani.

Még idén bemutatkozik a frissített motor a hetes sorozatban, az új 735d-t sorra követi majd a többi modell. Amellett, hogy erősebb és nyomatékosabb lett a blokk, a BMW szerint takarékosabbá is vált, fogyasztása és szén-dioxid kibocsátása is négy százalékkal csökkent.

Forrás: BMW