Jönnek az összkerékhajtású a 7-es BMW-k

Vágólapra másolva!
A 2010-es modellév tiszteletére megjelenik az összkerékhajtás a 7-es BMW-ben, de csak a csúcsverziókhoz lesz rendelhető.
Vágólapra másolva!

Már az új 7-es bemutatója során sejtetni engedte a BMW, hogy a csúcslimuzinban idővel az összkerékhajtás is megjelenik. Egészen mostanáig kellett várni a hivatalos bejelentésre, melyből kiderült, hogy a 2010-es modellévben lesz először rendelhető a jól ismert xDrive-rendszer. De nem a teljes kínálathoz, első körben csak a 750i és a 750 Li elérhető négy hajtott kerékkel.

Sokat nem változtattak az elektronikusan vezérelt xDrive-on, épp csak annyit, hogy jól együtt tudjon működni a 4,4 literes, 407 lóerős V8-assal és annak 600 Nm-es nyomatékával. Nagyobb kanyarstabilitást ígérnek az xDrive-os 7-esek, alaphelyzetben 60:40 arányban jut a nyomaték a hátsó tengelyre, kanyarban azonban 80 százalékot is kaphatnak a hátsó kerekek.

Egyelőre nem tervezi a BMW, hogy más motorizáltsággal is összepárosítja az xDrive-ot, az összkerékhajtás a 7-es sorozat csúcsmodelljei kiváltságának ígérkezik. Árakról egyelőre nincs információ.

Forrás: [origo]