Nem lesz több Econetic Ford

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tervezi Econetic-programja bővítését a Ford, a Fiestán, Focuson, Mondeón és Transiton kívül nem készülnek újabb takarékos modellek.
Vágólapra másolva!

Gyakorlatilag nincs már olyan gyár, amelyik ne indított volna valamiféle takarékossági programot, hogy gazdaságosabb modelleket dobjon a piacra. A Fordnál Econetic névre keresztelték a sorozatot, amely nemrég a Mondeóval, a Transittal bővült, további modellek "zöldesítését" azonban egyelőre nem tervezi a gyár.

Korábban a Fiestából és a Focusból készült Econetic-verzió, a programot azonban nem terjesztik ki a Kára, Kugára és az egyterűekre. Egy szóvivő szerint ennek oka az, hogy nincs megfelelő kereslet ezekre a modellekre, szavaiból úgy tűnhet, hogy az autógyárak feleslegesen pocsékolják a pénzt ezekre a kevesebbet fogyasztó, de felárral kínált modellekre.

Az Econetic-modellek a ma már szokásosnak mondható motor és aerodinamikai módosítások révén takarékosabbak hagyományos társaiknál, erre a pluszra azonban a szóvivő szerint az alacsony listaárban érdekelt Ka-vevők nem akarnak áldozni. Emellett a felmérések azt mutatják, hogy a Kugát és egyterűt vásárló Ford-ügyfeleknél a környezettudatosság nem igazán számít, emiatt a Ford egyelőre hibrid bevezetését sem tervezi az európai piacra.

Forrás: Ford