Sok újdonsággal készül Frankfurtra a Kia

Vágólapra másolva!
Több premiert is tartogat az őszi Frankfurti Autószalonra a Kia, érkezik a frissített Cee'd és Sorento, valamint a Genfben látott egyterű-tanulmány szériaváltozata.
Vágólapra másolva!

Bőven lesz látnivaló a Kia frankfurti standján, a koreai gyártó több premierrel készül az idei legnagyobb autószalonra. Érkezik például a Genfben tanulmányként kiállított, No.3 névre keresztelt kompakt egyterű (lent) szériaváltozata, mely alig változik a koncepcióhoz képest.

Ez persze csak az arányokra és a formavilágra igaz, a hatalmas üvegtető nem kapott zöld utat, és ugyanígy néhány további alkatrész vonatkozásában is lehet változásokra számítani. Kiállítják az egyterű mellett a Cee'd és a Cee'd kombi frissített változatát, mindkét modellnek elején és hátulján lehet apró simításokra számítani. Megjelenik a start-stop rendszer, és az 1,6-os, 128 lóerős dízelt is elérhetővé teszik a kompakt Kiához. Ezen kívül átdolgozzák a kabint és várhatóan új felszereltségi kombinációk is megjelennek.

Ősszel mutatkozik be Európának a Koreában már kapható, elődjénél jóval dinamikusabb Sorento,
alvázas helyett önhordó karosszériával. A szabadidőautó 197 lóerős, 2,2 literes, duplaturbós dízel, valamint 174 lóerős, 2,4 literes benzinmotorral jelenik meg. Szintén bemutatkozik az Ázsiában már elérhető, modellfrissítés utáni Picanto, mely hamarosan Európában is rendelhető lesz.

Forrás: Kia