Alfák lesznek a Dodge-ok Európában

Vágólapra másolva!
Miközben az olasz márka nemsokára újra bemutatkozhat az Egyesült Államokban, addig hozzánk Alfa Romeóként átcímkézve érkezhetnek a Dodge-ok.
Vágólapra másolva!

Bár a legtöbb autórajongónak úgy tűnhet, a két cég formavilága nem is lehetne különbözőbb egymástól, Sergio Marchionne, a Fiat vezetője mégis lát párhuzamot a két cég között. A Dodge Amerika izomautója, míg az Alfa Romeo Európáé - mondta Marchionne az Autocar jelentése szerint, kiemelve, mennyire fontos a siker érdekében, hogy a két márka passzoljon egymáshoz.

A brit lap szerint annak érdekében, hogy a két cég ne vegyen el vásárlókat egymástól, átcimkéznék mindkét márkát. Eszerint az Alfa Romeók Dodge-ként kerülnének piacra az Egyesült Államokban, míg a jól csengő Alfa Romeo néven valójában átcímkézett Dodge-ok érkeznének az európai piacokra. Ezekkel a lépésekkel az olaszok elérhetnék, hogy különböző márkáik mind piacra kerülhessenek a két kontinensen, anélkül, hogy tönkretennék a másik eladásait.

A Dodge-nak mindenképpen jól jönne a nagyobb európai jelenlét, hiszen a nagyobb eladások jó hatással lennének az üzemekre és a cég beszállítóira is. Még nem tudni, hogy a Dodge-ok esetében egyszerű átcímkézésről lenne-e szó vagy esetleg az olaszok még az európai piac számára átrajzolnák azokat, mindesetre érdemes lesz követni a fejleményeket, különösképpen annak tudatában, hogy a Fiat nemrégiben átvette az irányítást a híres Viper fejlesztésében.

Forrás: [origo]