Bemutatkozott a Pagani Zonda Cinque Roadster

Vágólapra másolva!
A Pagani előállt a Zonda Cinque szupersportkocsi nyitott tetős változatával, a Roadsterből mindössze öt darab készül.
Vágólapra másolva!

Horacio Pagani mester még egy bőrt lehúzott a normál Zondáknál erősebb és könnyebb Zonda Cinque-ről, elkészítette a kupé nyitott tetős változatát, amelynek nevéhez a Roadster szócskát csapták hozzá. Nem akármilyen különlegességről van szó, a Pagani ugyanis mindössze öt darabot készít a kabrióból, ezért kapta a Cinque nevet. Leszámítva a tető hiányát, a Roadster teljesen ugyanolyan, mint a kupé, bár a karbon-titánium vázat jelentősen megerősítették, hogy ellensúlyozni tudja a tető hiányát.

Még így sikerült alacsonyan tartani a súlyt, a kabrió mindössze 1210 kilós, új fejlesztésű robotizált váltót és teljesen állítható futóművet kapott, amellyel 1,45 g-s oldalgyorsulásra képes kanyarokban. Meghajtásáról a kizárólag versenypályán használható Zonda R 7,3 literes, V12-es, 750 lóerős motorjának enyhén visszafogott változata gondoskodik, teljesítménye 678 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 780 Nm. Nulláról százra 3,4 másodperc alatt gyorsul a nyitott Cinque, végsebessége 350 km/óra körül alakul. De képes arra is, hogy 14,1 másodperc alatt felgyorsuljon 200 km/órára, és utána megálljon.

Titánium kipufogórendszerrel, karbon-kerámia Brembo-fékekkel és karbonszálas anyagból készült ülésekkel is büszkélkedhet a Roadster, ára 1,3 millió euró.

Forrás: Pagani