Hivatalos: jön a Honda terepes kupéja

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette a Honda, hogy hamarosan új változat jelenik meg az Accord-sorozat kínálatában.
Vágólapra másolva!

Még tavasszal érkezett néhány kémfotó egy furcsa Hondáról, amelynek formavilága a BMW 5 GT-re és a Porsche Panamerára hasonlít. Akkor még semmit nem lehetett tudni a crossoveres modellről, de aztán áprilisban, a New York-i Autószalonon leleplezték az Acura ZDX-et, ami a szériamodell előfutárának tekinthető. Most viszont hivatalosan is megerősítette a Honda, hogy ősszel bemutatkozik a nagyközönségnek a furcsa arányokkal rendelkező Accord.

A praktikusabb helykihasználást ígérő újdonság az Accord-sorozatba érkezik, neve pedig Crosstour lesz. Ősztől már az amerikai kereskedésekben is kapható lesz, arról viszont egyelőre nincs hír, hogy egyéb piacokon is megjelenik-e. Mivel az európai és az amerikai Accord eltérő modellek, a válasz valószínűleg: nem, de más néven elvileg lehet szó a premierről.

Műszaki részletekről sem beszélt még a Honda, tekintve azonban, hogy a Crosstour csupán egy új karosszériaváltozatnak ígérkezik, alapjai és motorkínálata valószínűleg megegyezik az Amerikában kapható Accordéval.

Forrás: Acura