Négyajtós kupét tervez a Skoda

Vágólapra másolva!
Öt éven belül a jelenlegi öt helyett hét modell szerepel majd a Skoda kínálatában. Érkezik egy négyajtós kupé is.
Vágólapra másolva!

Az új kupé műanyagból készült, életnagyságú modelljei állítólag már készen is vannak, a terveket pedig a vezetőség már jóváhagyta. 2012-ben vagy 2013-ban kerülhet piacra az újdonság, amelyet a Fabia és a méretben valamelyest növekedő, következő generációs Octavia közé pozícionálnának.

"Száz piacon vagyunk jelen, de tovább kell erősíteni a márkát, ezért bővíteni kell kínálatunkat. Ahogy azonban a Roomster és a Yeti is mutatta, nem mindig a legegyszerűbb utat választjuk" - nyilatkozta a Skoda egyik bennfentese az Autocarnak.

Ugyanarra a padlólemezre épülne az ötajtós kupé, melyre a Golf és az Octavia, a csoport kisebb turbófeltöltésű benzinmotorjait is megkapná az újdonság, a hétfokozatú DSG-váltó mellett. Még nincs véglegesítve a formaterv, Karl Neuhold, külső dizájnért felelős igazgató ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy számtalan lehetőség áll nyitva a Skoda előtt, de a Superb kétféleképpen nyitható csomagtérfedelét költségcsökkentési okokból nem kapja meg a kompakt kupé.

A másik vadonatúj modell a Volkswagen Up! miniautó Skoda-logós változata lesz, ennek megjelenése már 2011-ben esedékes, három- és ötajtós verzióban is. Dolgozik a Skoda egy olcsó limuzinon is, ez azonban a marketingesek szerint rombolná a márka európai tekintélyét, így csupán fejlődő piacokon, többek között Indiában és Kínában lenne elérhető.