Elektromos változat is lesz a Mercedes SLS-ből

Vágólapra másolva!
Ősszel, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek a Mercedes SLS AMG Gullwing szupersportautó, amelyből később elektromos változat is készül majd.
Vágólapra másolva!

Alig néhány hét van hátra a Mercedes új szuperautója, az SLS AMG Gullwing frankfurti leleplezéséig, néhány kétes eredetű fotót is látni már a neten az 571 lóerős szériaváltozatról, amely 3,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, és 315 km/óra lesz a végsebessége. Ennél is izgalmasabb viszont, hogy a hírek szerint elektromos verzió is készülhet az autóból. Persze, nem mostanában, legkorábban 2015-ben kerülhet piacra a modell, hatalmas lemaradással a piacvezető Tesla Roadsterhez képest.

Német lapok szerint hat év múlva mutatkozhat be az első tanulmány, de ugyanebben az esztendőben el is kezdenék a sorozatgyártást. Az elektromos hajtásláncot eDrive névre keresztelték, négy kerékagymotorból állna össze 526 lóerős együttes teljesítménnyel és 880 Nm-es maximális nyomatékkal.

Mindez elegendő lenne ahhoz, hogy a legendás 300SL újkori, elektromos reinkarnációja négy másodperc körül gyorsuljon százas tempóra, végsebessége 200 km/óra magasságában várható. Az SLS teljes üzemanyagtankja helyére lítium-ion cellákat építenének, amelyek 150-180 kilométeres hatótávolságot biztosítanának. Hála a kerékagymotorok használatának, az elektromos szuperautó összkerékhajtású lehetne.

Forrás: AutoBild