Októbertől gyártják az Audi A1-et

Vágólapra másolva!
Alfons Dintner, az Audi brüsszeli üzemének igazgatója elárulta, hogy októberben kezdődik az Audi legkisebb modelljének, az A1 sorozatgyártása.
Vágólapra másolva!

Még idén elkezdődik az Audi eddigi legkisebb modellje, az A1 sorozatgyártása, ezt Alfons Dintner, a brüsszeli üzem igazgatója árulta el a Le Soir című napilapnak adott interjújában. Fel is kell készülni a gyártásra, ezért augusztusban öt hétre bezár a gyár, hogy a gépeket átállítsák a kisautó méreteire. Jövőre a márkakereskedésekben is elérhető lesz az újdonság, év elején kezdődik a forgalmazás.

Először a 2007-es Metroproject Quattro tanulmánnyal jelezte az Audi az A1 leendő formavilágát, tavaly Párizsban az A1 Sportback Concept mutatott konkrétabb képet. Dintner szerint kezdetben csak háromajtós változat készül majd, az ötajtós Sportback összeszerelése később kezdődik.

Hű marad a legutóbbi tanulmány formavilágához a szériaváltozat, de a keret nélküli ajtókról és a fura lámpákról természetesen le kellett mondani. Hosszabb és szélesebb lesz az A1, mint a nagy ellenfélnek kiszemelt Mini, 1,2 és 1,4 literes TSI-motorokkal biztosan kapható lesz. Készül majd S1 változat 200 lóerős motorral, később szó lehet vászontetős kabrió elkészítéséről is.