Újabb ízelítők az Audi A8-ból

Vágólapra másolva!
Jövő év második felében mutatják majd be az új Audi A8-at, amelyről hivatalos képeket közölt a német gyártó. Az egyiken a lepellel takart autó körvonalai tekinthetőek meg, míg egy vázlat az autó fényszóróit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Az autó orrát ábrázoló vázlat alapján elég pontos elképzelésünk lehet arról, hogyan mutat majd az autó nappali LED-lámpákkal ellátott fényszórója, és könnyebben következtethetünk a hűtőrács és a motorháztető végső megjelenésére is. E vázlat mellett egy fényképet is láthatunk az új Audiról, melyen az autó mellett Michael Dick, az igazgatótanács műszaki fejlesztésért felelős tagja áll, mögötte jól láthatóak az említett LED-csíkok, és az A8 tetővonala is kivehető.

Az új A8-as továbbra is térhálós alumínium-vázzal rendelkezik, ami nagyjából 150 kilogrammal könnyebb egy hagyományos acél váznál, ezért az alapmodellek tömege 1,7 tonna alatt marad majd. Az alapmotor valószínűleg egy 230 lóerős kétliteres, négyhengeres lesz, a következő benzines a kompresszoros háromliteres, 290 lóerős TFSI V6-os. Ezt a 4,2 literes V8-as FSI követi majd 372 lóerővel, az S8 motorja pedig állítólag az 5,2 literes, biturbó V10-es lesz 620 lóerővel. Dízelből kezdetben csak a 250 lóerős háromliteres, és a 340 lóerős 4,2 literes lesz, a Q7-es V12-esének beépítése még kérdéses. Az elsőkerékhajtású alapmodell kivételével mindegyik összkerékhajtású lesz, az új quattro rendszer már a hátsó kerekek között is tudja majd variálni a nyomatékot. Az A8-on, amely elméletileg jövő év második felében jelenik meg, már az utolsó simításokat végzik a mérnökök, és még idén ősszel be is mutathatják, igaz, nem valószínű, hogy Frankfurti Autószalonon.

Forrás: [origo]