A Renault-val fejlesztheti az új Smartot a Daimler

Vágólapra másolva!
Német lapértesülés szerint együttműködésre készül a Daimler és a Renault. A szövetségből a Smart Forfour utódja születhet meg.
Vágólapra másolva!

Úgy tudja a német manager magazin, hogy a Daimler együttműködési tárgyalásokat kezdett a Renault-val. Még kezdeti fázisban tartanak az egyeztetések, a magazin igazgatósági körökből szerzett értesüléseit nem kívánta kommentálni a német gyár egyik szóvivője.

Pedig a lap azt is tudni véli, hogy a megállapodás a Smart Forfour tervezett utódjának kifejlesztésére irányulna. Dieter Zetsche Daimler-főnök még 2006-ban állíttatta le a négyszemélyes modell gyártását, anyagi okok miatt csak a Fortwo további gyártását engedélyezte.

Ugyan a Daimler-BMW hibrid szövetség hamarosan véget ér, a müncheni márkával szorosabbra fűzné kapcsolatát a Daimler. Rainer Schmückle alelnök lehetségesnek tartja, hogy a két gyár a jövőben előbb az alapanyagok 20, majd akár 50 százalékát is közösen szerezze be a költségek csökkentése érdekében. Hivatalosan a Daimler ezt az értesülést sem kommentálta.

Fotó: Hajdú D. András [origo]