Megnyújtották az Opel Vivarót

Vágólapra másolva!
Új változat készül az Opel Vivaro családi kiviteléből, ezentúl 40 centivel hosszabb tengelytávval is rendelhető a modell.
Vágólapra másolva!

Kétfajta verziót futtat a Vivaro-sorozatból az Opel, a klasszikus áruszállító változat mellett régóta létezik a nagyobb családoknak, cégeknek ajánlott utasorientált verzió is. Ennek tengelytávját nyújtotta most meg a német gyár, a 40 centis plusszal büszkélkedhető modell felárért rendelhető. Teljes hosszúsága 5,18 méterre nőtt a módosítás nyomán, így az alapmodellnél jóval tágasabb helyet biztosít az utasok és csomagok számára.

A 3,5 méteres tengelytávnak hála a hátsó padsorig mért rakodótér hossza kereken egy méterre nyúlt. Emellett a megnövelt ülőfelületnek hála a hátsó pad igazi ággyá alakítható, melynek hossza 2,1, szélessége pedig 1,34 méter. Opcionális felszerelésként önálló, teljesen forgatható székek is rendelhetők a nyújtott Vivaróba.

Egy benzines és két dízelmotorral vásárolható meg a hosszú tengelytávú Vivaro, a kínálat csúcsán a 2,5 literes CDTI található 146 lóerővel. Automatizált hatfokozatú váltóval párosítva átlagfogyasztása 8,2 liter, végsebessége 170 km/óra.

Forrás: Opel