Ötajtós Lexus-kompakt Frankfurtban

Vágólapra másolva!
Ötajtós, ferdehátú tanulmányt mutat be a Lexus a Frankfurti Autószalon, az új modellt az 1-es BMW, illetve az Audi A3 ellenfelének szánják.
Vágólapra másolva!

Régóta téma már, hogy a Lexus új belépőmodellt készítene, hogy riválist állítana az 1-es BMW-nek és az Audi A3-nak, sok konkrétum azonban eddig nem hangzott el. Csakhogy az Autocar most tudni véli, hogy a Toyota luxusmárkája támadásba lendül, és már a Frankfurti Autószalonon bemutatja ötajtós, ferdehátú-tanulmányát, amelynek szériaváltozata már 2010-ben piacra kerülhet.

Gyári források szerint az autó terveit tavaly év végén hagyták jóvá, megvalósítását főleg az európai vezetők szorgalmazták. Véleményük szerint a prémium C szegmens túlságosan jelentős ahhoz, hogy a Lexus ne legyen benne jelen. Hivatalosan még semmit nem tudni a névről, ám egyes források szerint a BS és CS is felmerült alternatívaként. Állítólag csak hibrid hajtáslánccal lesz elérhető, ugyanazzal, amely az Amerikában nemrég debütált HS250h-ban is megtalálható.

Ez 2,4 literes benzinmotort és 187 lóerős, elektromotorral számolt együttes teljesítményt jelent, az újdonság elsőkerék-hajtású lesz, de nem a HS alapjaira épül majd. Az Autocar szerint a frankfurti tanulmány C-Premium néven debütál, és 90 százalékban megegyezik majd a Genfi Autószalonon érkező szériaváltozattal.