Már tesztelik az Aston Martin One-77-et

Vágólapra másolva!
Az Aston Martin szupersportkocsija, a One-77 a semmiből tűnt elő, és megdöbbentette az egész világot a lenyűgöző formáival és földönkívüli árával, mely jóslások szerint meghaladhatja a kétmillió dollárt is. A kocsi, melynek fotói korábban bejárták a világsajtót, csupán a prototípus volt, de építettek még egy One-77-et, melyet kizárólag a versenypályás tesztelésekre használnak majd. 
Vágólapra másolva!

A hírek a One-77 program vezetőjétől, Chriss Porritt-től származnak, aki a brit Autocar kérdésére elmondta, hogy a mérnökök a nürburgringi tesztelés során végzik el a jövőre gyártásba kerülő szupersportkocsi finomhangolását. Kémfotósok mindent megtesznek, hogy lencsevégre kapják a sorozatgyártás előtti One-77-et, melynek ára és teljesítménye miatt elvárható, hogy felvegye a versenyt a leggyorsabb sorozatgyártású kocsikkal, mint például a Corvette ZR1-gyel és a Nissan GT-R-rel, melyek 7 perc 26 másodperc alatt teszik meg a kört a hírhedt Nordschleifén.

A One-77 prototípusának motorja egy hatliteres V12-es mely a DBS, DB9, és V12 Vantage modellből már ismerős lehet, annyi különbséggel, hogy a One-77 tervezői az eredeti motorról minden felesleges dekát eltávolítottak, és a teljesítményét a maximálisra emelték. A cél az volt, hogy a teljesítmény elérje a 700 lóerőt, továbbá hogy 10 százalékkal könnyebb legyen az új motor az eredetihez képest. Végül az Aston Martin és Cosworth mérnökök hihetetlen mértékben, 25 százalékkal csökkentették az eredeti motor tömegét, míg a lökettérfogatot 7,3 literre emelték.

A feltételezett 1500 kg-os tömegű One-77 csúcssebessége meghaladhatja a 320 km/órát, gyorsulása 0-100 km/órára pedig megközelítőleg 3,6 másodperc lehet. Mindkét adat elképesztő teljesítményt sugall, amennyiben a futómű is felnő a feladathoz.

Forrás: Aston Martin