Ősszel mutatják be az E osztályos Mercedes kombit

Vágólapra másolva!
Mára a világ összes Mercedes bemutatótermében kapható az új E osztály, amiből 40 ezer darab már el is kelt. De szeptemberben érkezik az újabb újdonság, az E osztály kombiváltozata, a T-modell.
Vágólapra másolva!

A Mercedes Benz sajtófőnöke bejelentette, hogy a kombi világpremierje a szeptemberi, Frankfurti Motor Show-n lesz. Európai értékesítése a bemutatása után azonnal elkezdődik, míg Amerikába egy pár hónappal később érkezik az újdonság, ami a limuzinhoz nagyon hasonló hátsó lámpákat kap.

Mint a szedán verzió esetében, a kombihoz rendelhető motorpaletta is négy, hat és nyolc hengeres erőforásokat tartalmaz, melyek teljesítménye 136-tól 525 lóerős skálán mozog - a csúcsmodellt itt is az AMG által tunningolt E 63 AMG jelenti. Az újonan fejlesztett turbós, 1,8 literes négyhengeres benzinmotorok erősebbek, nyomatékosabbak, mint a leköszönő szívó V6-os erőforrások.

Az új, vélhetően T-modellnek hívott kombi változat bemutatása mellett bemutatásra kerül a szedánban a 184 lóerős E200 CGI, amihez start-stop rendszer is jár, és a Mercedes szerint csak 7,2 litert fogyaszt átlagosan. A másik újdonság a 136 lóerős E200 CDI kódjelű alap-dízel, amelynek fogyasztása ennél kereken két literrel kevesebb.