Felismeri a kézírást az új Audi A8

Vágólapra másolva!
Furcsa újdonság debütálhat az Audi A8 új generációjában, legalábbis ha hinni lehet a német Autobildnek.
Vágólapra másolva!

Igazi különlegesség debütálhat az Audi A8 Frankfurtban debütáló új generációjában, az ingolstadtiak csúcsmodellje olyan rendszert kaphat, amely felismeri az emberi kézírást. Önmagában ez nem újdonság, a PDA-k és egyéb kéziszámítógépek évek óta így készülnek, az autóipar azonban egészen eddig nem csapott le a lehetőségre.

Úttörő lehet az új Audi A8, az Autobild című magazin szerint ugyanis megkapja a kézírás-felismerő rendszert. A középkonzolra kerül a notebookok touchpadjéhez hasonló felület, amelynek segítségével rengeteg hely szabadítható fel, valóságos kapcsolórengeteg feladatát tudja ugyanis átvenni az új rendszer.

Kifejlesztésénél az a cél vezérelte az Audi mérnökeit, hogy olyan beviteli felületet alkossanak meg, amely nem veszi el a vezetők figyelmét az útról. Részletek nem szivárogtak ki az újdonságról, de logikusan ez csak úgy értelmezhető, hogy a rendszer a macskakaparást is felismeri: ha a gyöngybetűs írásra is figyelni kell, az legalább annyira figyelemelterelő, mint az MMI nyomkodása.

Egyébként a németek éppen most jelentették be multimédiás rendszerük új generációját, a bejelentéskor kézírásfelismerésről nem szóltak. Ez jelentheti azt, hogy a berendezés opciós lesz, de azt is, hogy az Autobild egy kicsit előreszaladt és a rendszer egyelőre csak prototípusként létezik.

Forrás: [origo]