Új márkát alapít a BMW

Vágólapra másolva!
A BMW, a Mini és a Rolls-Royce után negyedik márkáját alapítja a német gyártó a városi elektromos járművei számára, a környezetbarát autók valószínűleg I-setta név alatt futnak majd.
Vágólapra másolva!

Külön csoportot képeznek majd a német márkán belül annak teljesen elektromos járművei, kezdve a 2015-ben megjelenő Megacity-vel - jelentette be Norbert Reithofer elnök-vezérigazgató.

Korábban is tudni lehetett már, hogy nem pusztán BMW név alatt jelenteti majd meg elektromos városi autóit a bajor gyártó, ám eddig bizonytalan volt, hogy vajon a vezetőség egy új márka beindítását tekinti-e megfelelő megoldásnak. Most Reithofer elárulta, a Megacity-vel kezdve ezen autók egy speciális név alatt jelennek majd meg, de orrukon a BMW-logó is díszeleg majd. Ennek értelmében a kocsik feltehetően az M-divízióhoz hasonlóan, valamilyen könnyen beazonosítható almárka logójával, valószínűleg I-setta emblémával jelenhetnek meg.

Bár nem sokat tudni a 2015-re terezett Megacity-ről, annyi biztos, hogy formaterve az ötvenes évek Isettája alapján készül majd, de két ajtóval. A napokban jelentették be a bajorok, hogy megegyeztek a Samsung és a Bosch közös vállalkozásával, az SB LiMotive-val, az elektromos autó lítium-ionos akkumulátorainak beszállításáról.


A BMW Múzeum remekül sikerült reklámfilmje a Münchent elárasztó mini-Isettákról