Ismét lesz benzines Honda Accord Type-S

Vágólapra másolva!
2,4 literes benzinmotorral is piacra dobja a Honda az Accord Type-S változatát. Eddig ez a sportosabb kivitel csak egy 2,2 literes dízellel volt elérhető.
Vágólapra másolva!

Márciusban, a Genfi Autószalonon jelentette be a Honda a sportosan felszerelt Accord Type-S-t, amely eddig csak 180 lóerős, 2,2 literes dízelmotorral volt kapható. Hamarosan változik a helyzet, legalábbis a Honda bepakolja az autóba a 2,4 literes, 201 lóerős benzinmotort is, amely különböző piacokon több Hondában is elérhető, így többek között állandó szereplője az Accord-palettának is.

Ennek ellenére a Type-S kivitelben mostanáig nem jelent meg, és ezúttal is csak egy limitált szériás sorozat készül belőle. Műszaki módosítások nincsenek, az Accord csupán sportosabb karosszéria-csomagot kapott új első és hátsó köténnyel, küszöbökkel, sötétszürke lett a krómozott hűtőrács, illetve új 18-as felniket gurítottak az autó alá.

Alumínium pedálok és sportülések kerültek a kabinba, alapáron hatfokozatú manuális váltó jár a sportosabb Accordhoz, de felárért ötfokozatú automata is kérhető. Arról egyelőre nincs hír, hogy a magyarországi kínálatban is megjelenik-e a benzinmotoros Type-S. Az előző Accord sorozatból is készített sportosabb Type-S nevű változatot a Honda, csak akkor kizárólag a 2,4 literes benzinessel volt elérhető, így a mostani bejelentéssel gyakorlatilag visszatértek a hagyományokhoz.