Vágólapra másolva!
Új szabadidőautó jelenik meg a Buick kínálatában jövőre, 2011-től hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz.
Vágólapra másolva!

Új ötszemélyes SUV-val bővíti a Buick kínálatát a General Motors, az újdonság 2010 végén jelenik meg közvetlen befecskendezéses benzinmotorral. Konnektoros hibrid hajtáslánccal is kapható lesz a szabadidő egy évvel később, kategóriájában elsőként a GM szerint.

Egy előzetes fotót már nyilvánosságra hozott a GM az új Buickról, ez alapján valószínűnek tűnik, hogy az új modell igazából nem lesz más, mint egy átemblémázott Saturn Vue. Ez egyébként logikus lépésnek tűnik, hiszen a GM ez év végétől nem gyárt Saturnokat, a márkát eladta a Penskének.

Nevet még nem kapott az új Buick, alapmotorja 2,4 literes Ecotec lesz, de háromliteres V6-os is lesz a palettán. A konnektorból tölthető kivitelbe 3,6 literes, alternatív üzemanyagokkal is működő belső égésű blokk, illetve két elektromotor kerül, a lítium-ion akkumulátor teljesítménye fele lesz a Chevrolet Volténak.

Nem is teljesen hasonló a koncepció a két autó esetében, míg a Volt belső égésű motorja csak generátorként működik, addig az új Buick valóban csupán konnektorból tölthető hibrid lesz. Kizárólag elektromos hajtással maximum 20 kilométeres sebesség elérésére képes, viszont egyszerű fali konnektorból 4-5 óra alatt teljesen feltölthető.

Forrás: [origo]