Nem kell a Porsche Panamera és a Cayenne a Volkswagennek

Vágólapra másolva!
Hét év múlva, életciklusuk lejártával utód nélkül tűnhet el a Porsche hobbiterepjárója és a most bemutatott négyajtós szedánja, mivel a Volkswagen nem tart rájuk igényt - jelentette a brit CAR magazin.
Vágólapra másolva!

Fotó: Nógrádi Attila [origo]

Nemrég mutatták be a Panamerát. Lehet, hogy nem lesz következő generációja


A szigetországi magazin - meg nem erősített - információi szerint a Volkswagennél a típusok jelenlegi árusításába még belemennének, de hosszútávon azt szeretnék, ha mind az SUV-, mind a szedánpiacról kiszállna a Porsche. Ennek oka a CAR szerint, hogy az óriáscég a Volkswagen és Audi márkáin keresztül jelenleg több ilyen autót árul, és semmi szükségük arra, hogy a Porsche hasonló típusainak kifejlesztésére is költeni kelljen, továbbá megnehezítsék a másik két márka térhódítását szegmenseikben. Az érveléssel az lehet a probléma, hogy a három márka különböző vásárlói rétegeket vonz, így nem vesznek el vásárlókat egymástól, emellett érdemes megemlíteni, hogy a Cayenne a cég egyik legjobban fogyó négykerekűje, és a Panamera is nagy sikerre számíthat.

Ugyanakkor a CAR szerint Ferdinand Piech, Volkswagen elnök azt szeretné, ha a Porsche a jövőben kizárólag kétajtós sportautókat gyártana. Ezzel a lépéssel mindenképpen jó pontokat szerezhetne a Volkswagen azoknál a puristáknál, akik eddig azért aggódtak, hogy a függetlenségét elvesztő Porsche a Cayenne és a Panamera után még több olyan modellt készíthet, amely nem fér össze a márka profiljával.