Bemutatták a Renault Mégane szedánt

Vágólapra másolva!
Bemutatták a Renault Mégane szedán változatát, amely a Fluence nevet kapta. Az autót novemberben dobják piacra, először Törökországban, Oroszországban és Romániában.
Vágólapra másolva!

Az első Fluence tanulmányt még 2004-ben készítették a franciák, de a két modell nevén kívül nehéz lenne hasonlóságot találni a szériaváltozattal.

Ez nyilván annak is köszönhető, hogy a Fluence gyakorlatilag a koreai piacon árult Samsung SM3 átcímkézett változata, és Törökországban, Bursában készül majd, ugyanott, ahol a kifutó Mégane II szedán. Az új autó 4,62 méter hosszú, 1,81 méter széles, 1,48 méter magas, tengelytávja 2,7 méteres. A Renault szerint 530 literes csomagtartója mellett az utastérben további 23 liternyi holminak van hely.

Az autót kezdetben hatféle motorral lehet majd megvásárolni, amelyek közül kettő, az 110 lóerős 1,6 literes és a 140 lóerős kétliteres benzines, a többi mind dízel. A kisebb benzineshez automata, a nagyobbhoz CVT váltó kérhető. A Fluence valamennyi dízelmotorja az 1,5 literes dCi egyik változata, 85, 90, 105 és 110 lóerős teljesítménnyel, utóbbi és a 90 lóerős részecskeszűrős, a legerősebb pedig duplakuplungos váltóval is kapható.

Forrás: Renault

Akár a Samsung SM3. A Fluence Törökországban készül
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


A Renault-k biztonságáról kialakult képet a Fluence ABS-szel, hat légzsákkal, elektronikus menetstabilizálóval és vészfék-asszisztenssel erősíti.