Vágólapra másolva!
Tanulmányként a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek a Seat Ibiza kombi, mely a fényszórókat, hátsó lámpákat és néhány apróságot leszámítva gyakorlatilag megegyezik a szériaváltozattal.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a Seat Ibiza kombi, elsőként a Frankfurti Autószalonon közönsége tapogathatja meg az új spanyol-német puttonyost. Hivatalosan az autó még csak showcar, IBZ néven állítják ki, de a LED-es fényszórókat, a 19 colos felniket, a külső visszapillantókat és a hátsó lámpaburákat leszámítva gyakorlatilag a végleges Ibiza Sport Tourernek tekinthető.

Kicsi alakítás várható az első és hátsó lökhárítókon is, a hátsó rejtett kilincsekből hagyományosak lesznek, ám a lényeg, vagyis az arányok már véglegesek. Hasonlóan a ferdehátú Ibizához, a kombival is továbbvitte a Seat a sportos vonalat, látványosak a karosszérián futó élek, és közben még praktikus is az autó.

Közepes méretű, 410 literes csomagtartót sikerült kialakítani az Ibiza kombi hátuljában, a trendekhez illően a padló síkja alatt még egy rejtett rekesz lapul. 4,22 méter lett a teljes hosszúság, a magasság és szélesség nem változott a ferdehátúhoz képest. A Seat szerint a szélesebb ajtóknak köszönhetően ezentúl könnyebb beszállni a hátsó ülésre.

Forrás: Seat

2010 közepén várható a kicsit visszafogottabb szériaváltozat piacra kerülése, a kormány mögé a mostani futurisztikus helyett természetesen normál műszerfal kerül.

Forrás: Seat