Felfrissült a Toyota Land Cruiser

Vágólapra másolva!
A Frankfurti Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek az átdolgozott Toyota Land Cruiser, amely csak háromliteres dízelmotorral lesz kapható.
Vágólapra másolva!

Kiszivárgott fotókon már látható volt, hivatalosan viszont Frankfurtban rántotta le a leplet a Toyota átdolgozott terepjárójáról, a Land Cruiserről. Új csomagolást kapott a modell, friss élek látszanak a karosszérián, elejét pedig áttervezték, a fényszórók kicsit az Avensisére hasonlítanak. Nem maradtak érintetlenül a lökhárítók, a hátsó lámpák és a csomagtartófedél sem.

Három- és ötajtós karosszériával is kapható lesz a plasztikázott Land Cruiser, a motorpalettán viszont nincs válogatás: csak a 174 lóerős, Euro 4-es, négyhengeres dízel elérhető 410 Nm-es nyomatékkal. Hatfokozatú manuális vagy ötfokozatú automata váltóval párosítható, a végsebesség mindkét esetben 175 km/óra. 4,31 méter a három-, 4,76 méter az ötajtós kivitel hosszúsága, a tengelytáv 2,455, illetve 2,79 méter.

Frissítették a Land Cruiser futóművét is, így az ígéretek szerint biztosabban mozog terepen és dinamikusabban aszfalton. Akár adaptív rugózási rendszer is rendelhető a terepjáróhoz, a kabinba pedig kapcsoló szereltethető, amellyel a motorkarakterisztikát és a fékerőt lehet az útviszonyokhoz igazítani.

A frissített modellbe új műszerfal került, de a középkonzol is átalakult, a légbeömlők új helyre kerültek. Új négyküllős, multifunkciós kormányt kapott a terepjáró, a kárpitok jobb minőségűek lettek. Hétüléses kivitelek esetén a harmadik üléssor teljesen a padlóba süllyeszthető.

Forrás: Toyota