Felfrissült a Suzuki dobozos egyterűje

Vágólapra másolva!
Japánban bemutatkozott a mini egyterű Palette frissített változata, a modell SW utónévvel gazdagodott.
Vágólapra másolva!

Japánban a vásárlóközönséget csak apró autókkal lehet lenyűgözni, parkolóhely nincs, de ha esetleg mégis, oda csak kis méretű autóval lehet beállni. Legyen tehát szó akármilyen kategóriájú autóról, mindegyik kicsi, még az egyterű jellegű modellek is.

2008-ban megjelent például a Suzuki kínálatában a Palette névre keresztelt modell, amely első pillantásra a Wagon R-t idézte, csak jóval fejlettebb kiadásban és tolóajtókkal. Valószínűleg nagy sikert aratott a típus, a Suzuki ugyanis egy évvel a premier után máris bejelentette a frissített változatot, amelyet SW utónéven dobott piacra.

Nem változtak az arányok, viszont jelentősen átalakult a front rész, a korábbi bumfordi fényszórókat modern, vékony darabok váltották fel és a hűtőrács is tanulmányautókat idéz. Hátul is frissebbek lettek a lámpaburák, de ennyi az összes változás, műszakilag maradt a 660 köbcentis motor, amely turbófeltöltővel 64 lóerőt teljesít. Csak a CVT-váltóval variáltak egy kevesett, a frissített modellben manuálisan is lehet eggyel alacsonyabb vagy magasabb fokozatba kapcsolni az igényeknek megfelelően.

Forrás: Suzuki