Megújult a Brabus elektromos Smartja

Vágólapra másolva!
A Tailor Made névre keresztelt, a Smart Fortwo-hoz készített perszonalizációs program mellett friss elektromos villanyautót is bemutatott a Brabus Frankfurtban.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a Smart Fortwo-hoz készített perszonalizációs programmal készült a Brabus a Frankfurti Autószalonra, a tuningcég a miniből készített elektromos autójának frissített változatát is bemutatta. Korábban Smart ED-ként emlegették a modellt, Németországban High Voltage néven mutatkozott be, az új lítium-ion akkumulátorcsomagot a Daimler-partner Tesla készítette az autóhoz.

Szintén a Tesla fejlesztése a hátulra épített, 82 lóerős elektromotor, maximális nyomatéka 280 Nm. A Brabus szerint ez a teljesítmény elegendő ahhoz, hogy tíz másodperc alatt fussa a százas sprintet az apróság. Érdekesség, hogy a felniket aerodinamikailag optimalizálták, plexi borítja őket, a kerékjárati íveket is az ideális légáramlásnak megfelelően formálták meg.

Fehér bőrkárpitozású ülések kerültek a kabinba, a középkkonzolba egy kijelzőt építettek, amely a töltöttségi szintet mutatja. Korábbi Brabus-fejlesztés az egyedi hanggenerátor, amelynek segítségével szinte bármelyik autó hangja utánozható, ez bekerült a High Voltage-ba is.

Forrás: Brabus