Zöld utat kapott a Range Rover LRX

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette a Land Rover, hogy 2011-től sorozatban gyártja a Range Rover LRX-tanulmányt.
Vágólapra másolva!

Korábban is érkeztek már arról hírek, hogy a Land Rovernek komoly tervei vannak a kupés LRX-tanulmánnyal, ám a sorozatgyártásról szóló hivatalos bejelentés eddig elmaradt. Most viszont már tény, hogy 2011-től gyártják a márka történetének eddigi legkisebb, legkönnyebb és legtakarékosabb modelljét a halewoodi üzemben. Eredetileg Land Rover márkanévvel jelent meg a tanulmány, azonban a szériamodellen már Range Rover-emblémák lesznek.

Valószínűleg 2010. június 17-én mutatják majd be a végleges modellt, mégpedig azért, mert ezen a napon lesz éppen negyven éve, hogy az eredeti Range Rover bemutatkozott a nagyközönségnek. Phil Popham, a Land Rover vezérigazgatója szerint az előzetes, ügyfélkörben végzett felmérések eredményei mind azt mutatták, hogy az LRX fogadtatása a lehető legpozitívabb, ezért nem is születhetett volna jobb döntés a mostaninál.

Gerry McGovern a bejelentés után hangsúlyozta, a végleges modell hű marad a tanulmányhoz, de nem feledkezett el a szokásos, egyediséget kiemelő marketingeszköz alkalmazásáról sem: szerinte az LRX új piaci szegmenst teremt majd.

Forrás: Land Rover