2012-ben jöhet a környezetbarát BMW-sportkocsi

Vágólapra másolva!
Brit lapértesülés szerint 2012-ben kerül piacra a Frankfurtban látott BMW Vision EfficientDynamics-tanulmányból készülő környezetbarát sportkocsi.
Vágólapra másolva!

Van esély rá a brit Auto Express szerint, hogy a Frankfurti Autószalonon kiállított környezetbarát BMW-sportkocsi, a Vision EfficientDynamics nem tűnik el a süllyesztőben. Éppen ellenkezőleg, a bajor gyár komolyan számol egy zöld szupersportkocsi piacra dobásával, a lapnak nyilatkozott "magas rangú" illetékes szerint 2012-ben debütál a modell.

Várhatóan M1 néven, tisztelegve a híres előd előtt, hajtáslánca a tanulmányhoz hasonlóan hibrid lehet. Az 1,5 literes, háromhengeres dízel blokkhoz két villanymotor kapcsolódhat, összkerékhajtású jelleget biztosítva. Elméletileg öt másodpercnél is rövidebb idő alatt futhatja a szupersportkocsi a százas sprintet, végsebessége 230 km/óra lehet.

Különlegessége a tanulmánynak, hogy aktív karosszériaelemei segítségével akár 0,22 is lehet az aerodinamikai együtthatója, ezek az alkatrészek a szériaváltozatra is felkerülhetnek. Az Auto Express forrása szerint egyébként a hibrid hajtáslánc, a duplakuplungos váltó és az alumíniumváz is "szériaérett". Ellenfélnek az Audi R8-at szemelte ki a BMW, árát is ennek megfelelően alakítják majd.

Forrás: BMW