Vágólapra másolva!
Tokióban a Caterham bejelentette, hogy hibrid, illetve elektromos hajtáslánc fejlesztésébe kezdett.
Vágólapra másolva!

Új modellt mutatott be a Tokiói Autószalonon a Caterham, de nem ez volt az egyetlen újdonság a brit márka standján. Ansar Ali, a gyár vezérigazgatója bejelentette, hogy a mérnökök immár hibrid és elektromos hajtáslánc fejlesztésén is dolgoznak, az első prototípus pedig már az év vége előtt bemutatkozik.

A versenysportban szeretné tesztelni új fejlesztéseit a Caterham, és az is kiderült, hogy azért nem teljesen saját fejlesztésekről van szó. Nemcsak az elektromos, hanem a hibrid rendszer is külső beszállítótól érkezik, a Caterham csak a finomhangolást végzi. Ali nem beszélt arról, hogy mely gyártóktól érkeznek a modulok.

Saját versenysorozatot indítana a Caterham, amelyben reményei szerint a hibrid és elektromos modellek minden gyermekbetegségére fény derül, az utcai autó 2012-ben érkezhet. Ali egyelőre nem tudja, hogy az ügyfélkör egyáltalán támogatja-e az alternatív meghajtású Caterhameket, de úgy véli, 2012-ig még sok minden változhat, ha esetleg most még nem lelkesednek is az ötletért.

Forrás: [origo]