Gyártásba kerül a Veritas RS III

Vágólapra másolva!
Elkezdi gyártani a Vermot nevű német manufaktúra az extrém külsejű Veritas RS III roadstert. Az utcai versenyautóból mindössze harminc készül, darabja 345 ezer euró.
Vágólapra másolva!

Az extrémitások kedvelőinek készülő RS III Roadster alapvetően együléses, második ülését csak szükség esetén kell felfedni. A csővázas autó kerámiafékeket és állítható magasságú sportfelfüggesztést kap, tömege a szénszálas karosszériának hála mindössze 1080 kilogramm. A 22 colos, lyuggatott küllős felniken elöl 255/30-as, hátul 325/25-ös abroncsok feszülnek. A Vermotnál az autó nürburgringi tesztjei után azt állították, teljesen olyan vezetési élményt nyújt, mint egy versenyautó, de a cég a nagyobb biztonság érdekében elektronikus menetstabilizálóval és blokkolásgátlóval is felszerelte a roadstert.

A meghajtásról a BMW M5 feltöltés nélküli, ötliteres, 507 lóerős V10-ese gondoskodik. Alapesetben a BMW hétfokozatú, robotizált SMG váltóját építik be, de opcióként hatfokozatú manuális váltó is elérhető hozzá. Mindezekkel együtt Veritas RS III-nak mindössze 3,2 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből 100 km/órára gyorsuljon, míg végsebessége 347 km/óra.

A 345 ezer eurós Veritasból mindössze 30 darabot fog készíteni a Vermot, ebből ötöt már eladtak, nyolcat pedig lefoglaltak a tehetős vevők.

Forrás: Vermot AG

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!