Vágólapra másolva!
Leginkább az eredeti Fiat 500 futurisztikus átértelmezésének tűnik a japán gyártó Tokiói Autószalonon bemutatott, elektromos EV-N tanulmánya. Videóval!
Vágólapra másolva!

Az autót a japán fővárosban a Honda nemrégiben kinevezett új vezérigazgatója, Takanobu Ito leplezte le. Bár az EV-N-ről egy európai szemlélődőnek valószínűleg a régi Fiat 500 vagy a Mini Cooper korábbi generációja jut eszébe, az autócska tervezőit valószínűleg inkább a Honda hatvanas évekbeli 600N modellje inspirálta. Szerény méretei ellenére a lítium-ionos akkumulátorral felszerelt EV-N-ben négy utas is elfér, a hátsó ülések lehajthatók, hogy még több hely legyen rakodni.

Az autó elektromos motorja az első kerekeket hajtja, és az EV-N tetején napelemeket is elhelyeztek, hogy hosszabb legyen a hatótávolság. Jópofa ötlet, hogy a hűtőrácsán képes jelezni a többi autósnak, hogy az EV-N éppen fordulni, fékezni vagy elindulni akar-e, emellett az autó akkumulátorának töltöttsége is látható rajta. Belsejében a kárpitozását kifejezetten könnyen lehet cserélni, hogy azt a tulajdonos mindig kedve szerint alakíthassa.


Gyári videó az EV-N-ről

Arról nem hozott nyilvánosságra információt a Honda, hogy elkészítik-e a típus szériaváltozatát, mindenesetre, ha nem dobják is piacra, a cég jövőbeli városi kisautóira mindenképpen nagy hatással lehet az EV-N.

Forrás: Honda
Honda EV-N