Óvatosan frissül a Mazda RX-8

Vágólapra másolva!
A következő RX-8 csak az aktuális generáció továbbfejlesztése lesz, nem várható forradalmi változás. Az új motorok azonban amellett, hogy erősebbek és nyomatékosabbak lesznek, a Sky névre keresztelt technológiának köszönhetően kevesebbet is fognak fogyasztani.
Vágólapra másolva!

A Tokiói Autószalonon az új RX-7 ismertetése mellett Maeda Ikuo formatervezési igazgató elárulta, hogy milyen lesz a következő RX-8. 2011-ben várható a frissített kupé, de Maeda szerint kár lenne forradalmi módosításokra számítani, csupán az aktuális generáció továbbfejlesztése jöhet szóba, még az ellentétes irányba nyíló ajtók is maradnak.

Maeda szerint ugyan a Mazda új formanyelvének több eleme is felismerhető lesz az autón, összességében azonban nem változik a karakter. Vagyis marad a hátsókerék-hajtás, a négyüléses kialakítás és természetesen a Wankel-motorról sem mondanak le a japánok.

Annak ellenére sem, hogy a technológiát sok kritika éri magas fogyasztása és károsanyag-kibocsátása miatt, az új motorok azonban amellett, hogy erősebbek és nyomatékosabbak lesznek, a Sky névre keresztelt technológiának köszönhetően kevesebbet is fognak fogyasztani. Arra is törekednek a mérnökök, hogy az új motorokba, adott esetben folyékony hidrogént is lehessen majd tankolni, felkészülve a kőolajkorszak utáni időkre.

Forrás: Mazda