Sportcsomagot kap a BMW Z4

Vágólapra másolva!
Nagyobb és erősebb motort nem tudnak belegyömöszölni a Z4-be a BMW mérnökei, gondoskodnak viszont a sportosabb megjelenésről.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, a BMW a közeljövőben nem készít M-kivitelt az új Z4-ből, arról viszont gondoskodik, hogy a sportkupé sportosabb megjelenést kapjon. Ennek megfelelően M-csomagot kap az autó, amelynek egyik prototípusát már próbálgatják is a tesztpilóták.

Felmerült, hogy a sportváltozat elkészítéséhez az M3 V8-asát használná fel a BMW, ez azonban túl nagy és nehéz a Z4 számára. Be kell érniük a modell vásárlóinak a 306 lóerős, 400 Nm-es nyomatékot kínáló csúcsmodellel, de legalább a látványosabb megjelenésről nem kell lemondaniuk.

Új lökhárítók kerülnek előre és hátra, kicserélik a küszöböket, sportosabbra hangolják a futóművet és a beltérben is elvégzik a szokásos módosításokat, jönnek az M-sportülések, az M-sportkormány és egyéb kiegészítők. Némi erősödést is jelent a csomag, az elektronika átprogramozásával és sportkipufogó felszerelésével 326 lóerőig és 450 Nm-ig jutottak a mérnökök.