504 kilométert ment egy töltéssel a Tesla Roadster

Vágólapra másolva!
Simon Hackett világcsúcsot döntött 2008-as Tesla Roadsterével, elektromos autóval korábban soha senki nem ment 504 kilométert egy feltöltéssel.
Vágólapra másolva!

Úttörőként jelent meg a Tesla a piacon, a kaliforniai gyártó előtt senki nem mert elektromos sportkocsival előállni. A Tesla megtette és valószínűleg nem is bánta meg, alig győzi teljesíteni a rendeléseket. Amellett, hogy a Roadster gyors, még takarékos is, kiderült, hogy egy feltöltéssel akár félezer kilométert is képes megtenni.

Simon Hackett 2008-as Roadsterével az ausztráliai Global Green Challenge keretében próbált világcsúcsot dönteni, korábban senkinek sem sikerült elektromos autóval ennyit menni egy feltöltéssel. Hackett végül 313 mérföldig, vagyis 503,724 kilométerig jutott.

Korábban 241 mérföld (387,8 kilométer) volt a maximum, amelyet az autóval valós körülmények között, egy hasonló monacói versenyen teljesítettek, de a tesztlaborban is csak 244 mérföldig (392,6 kilométerig) jutott a Roadster. Félezer kilométert persze nem lehet kompromisszumok nélkül megtenni, Hackett és társa, Emilis Prelgauskas hosszú távú, lassú és türelmes autókázásra rendezkedett be, száguldozásról szó sem lehetett.