Gázos versenysorozatot indít a Volkswagen

Vágólapra másolva!
A világ legkörnyezetbarátabb versenyszériái egyikeként emlegeti a Volkswagen új ötletét, a földgázzal hajtott Sciroccók versengését.
Vágólapra másolva!

Tiszta versenyszériát indít jövőre a Volkswagen, a sorozatban földgázzal (CNG) hajtott Sciroccók vesznek majd részt. Azt állítja a Volkswagen, hogy károsanyag-kibocsátás tekintetében a világ egyik legkörnyezetbarátabb versengése jön létre.

Betétsorozatként működik majd a Scirocco-kupa, a földgázas hajtásra átállított kupékkal a német túraautó-bajnokság (DTM) versenyhétvégéin lehet majd találkozni. Hivatalos gyári álláspont szerint a földgázas Sciroccók akár nyolcvan százalékkal kevesebb szén-dioxiddal terhelik a légkört, mint benzines társaik.

Nem először versenyeztet hasonló autókat a Volkswagen, a nürburgringi 24 órás viadalon már kipróbálták, mire képesek. CNG-vel 220 lóerőt teljesít a kétliteres turbómotor, a legnagyobb nyomaték 275 Nm. Előzéshez további 30 lóerő hívható elő rövid időre a motorból, a funkció gombnyomásra aktiválható. Hatfokozatú DSG-váltó lesz az autókban, a karosszéria-csomagot a sportos Scirocco R inspirálta.

Forrás: Volkswagen