Leállt az egyes Golf gyártása

Vágólapra másolva!
Dél-Afrikában is leállította a Volkswagen a Golf első sorozatának gyártását. 31 évet kellett várni erre.
Vágólapra másolva!

Nem tévedés, a Volkswagen az egyes Golf gyártását állította le a hét elején Dél-Afrikában, ahol a modellt 1978-óta készítették változatlan formában. Miközben Európa már régen lecserélte az öreg, elavult modelleket, a Volkswagen illetékesei úgy érezték, Dél-Afrikának ezek is megfelelőek és évtizedekig nem nyúltak a gyártósorokhoz.

Volkswagen-adatok szerint összesen hétmillió darab készült az első generációs Golfból, amely Németországban két évvel a dél-afrikai gyártás beindítása előtt, 1976-ban jelent meg a piacon. Csak az afrikai országban félmillió példányt szereltek össze, Citi Golf néven forgalmazták a helyi kereskedések. Hihetetlen, de az elavult technikával szerelt autó kategóriája tíz legnépszerűbbje közé tartozik még 2009-ben is, sok diák vásárolt belőle, dacára a nem is olyan kedvező indulóárnak.

Átszámítva valamivel tízezer euró alatt indult az ős-Golf, amely az évtizedek alatt gyakorlatilag semmit nem változott. Hogy valamivel biztonságosabb legyen, egy légzsákot azért belepasszíroztak a mérnökök, hivatalos közlés szerint egy "autó-legenda ért véget" a gyártás beszüntetésével.