Szuperautó helyett jöhet a BMW M1

Vágólapra másolva!
Egy szupersportautó helyett inkább egy új, az M3-nál kisebb sportmodellel szeretné bővíteni palettáját a közeljövőben a BMW.
Vágólapra másolva!

Nem feltétlenül szeretne a közeljövőben egy új szupersportautóval előállni a BMW, ehelyett a bajorok inkább egy új, az M3-nál kisebb sportmodellt készítenének. Magas rangú BMW-s forrásoktól értesült erről a brit Autocar, az 1-es sorozat M-változata állítólag elsőbbséget élvez a szupersportkocsival szemben.

Nem meglepő módon az M1-gyel a fiatalabb közönséget célozná meg a BMW, olyan modellekkel versenyezne a piacon, mint például az Audi S3 következő generációja. Egy M-es forrás azzal magyarázta a lépést, hogy a meglévő ügyfélkör a drágább modellek felé fordul, számukra az X5 és X6 M lehet a vonzó, így logikus, hogy új célcsoport felé nyisson a BMW.

Az M1 legnagyobb támogatói közé tartozik a BMW M-divíziójának frissen kinevezett új vezetője, Kay Segler, aki a Mini márkaigazgatójaként már bőven szerzett tapasztalatokat arról, miként lehet kiszolgálni a fiatalok igényeit.